Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns neiesniegs rakstisku informāciju par ekonomikas policijas priekšnieka vietnieka Normunda Margēviča sniegtajām ziņām par gaļas kontrabandu iekšlietu ministram Marekam Segliņam.
Leiškalns sacīja, ka viņš Segliņu jau ir telefoniski informējis par Margēviča sniegto informāciju par divām augstām valsts amatpersonām, kuras, iespējams, saistītas ar kontrabandas lietu, bet rakstiska informācija ir jāsniedz pašam Margēvičam. "Segliņam bija jāliek operatīvi pārbaudīt arī mana telefoniski sniegtā informācija," teica Leiškalns.

Viņš pauda, ka pēc tikšanās ar Margēviču viņš tam lūdzis uzrakstīt visu teikto un iedot viņam, lai to varētu nodot visām nepieciešamajām valsts institūcijām. "Ja viņš būtu iesniedzis visu teikto rakstiski man, es to būtu nodevis visām institūcijām, sākot no atbildīgā ministra un beidzot ar Ģenerālprokuratūru, lai informācija tiktu pārbaudīta. Es sekotu, lai viss tiktu pārbaudīts," klāstīja Leiškalns.

Viņš arī norādīja, ka līdz ar to, ka viņš sniedzis informāciju iekšlietu ministram un Margēvičs nav uzrakstījis visu kontrabandas lietā zināmo, viņa pienākums ir izpildīts. "Es lietu savā līmenī uzskatu par beigtu, jo es nevaru izslēgt, ka Margēvičs mani neprovocē. Ja pats Margēvičs izrādītos kontrabandas piesedzējs, tad kādam citam būtu jāpadomā par politiskās atbildības uzņemšanos un amata atstāšanu," sacīja Leiškalns.

Jāatgādina, ka Mārupes pagastā tika atklāta liela nelegāla saldētava, kurā glabājās vairāk nekā 180 tonnas putnu gaļas, kā arī 40 tonnas cūkgaļas. Pārtikas un veterinārā dienesta direktors Vinets Veldre prognozēja, ka pēc minētajām pārbaudēm tiks ierosinātas vairākas administratīvās lietas gan pret uzņēmējiem, gan pret amatpersonām, jo pārbaužu laikā pie dienesta speciālistiem ieradušies gan Olaines policisti, gan ceļu policija, kas par notiekošo izrādīja pastiprinātu interesi.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pēc tam parakstīja rīkojumu par dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu policijas rīcības pamatotību saistībā ar gaļas kontrabandas atklāšanu šā gada septembrī.

Saistībā ar gaļas kontrabandu "Panorāmā" izskanēja informācija par to, ka no amata uz laiku tika atstādināti trīs ekonomikas policijas darbinieki, tajā skaitā Margēvičs, un informācija par to, ka Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns zvanījis iekšlietu ministram Marekam Segliņam, jo viņa rīcībā esot informācija par ekonomikas policijas sasitību ar gaļas kontrabandas lietu. Segliņš prasīja Leiškalnam iesniegt rakstisku paskaidrojumu. Segliņš skaidroja, ka dienesta izmeklēšana šajā lietā jau ierosināta, negaidot Leiškalna rakstisku iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!