Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB) pozitīvi vērtē Baznīcēku atjaunošanas fonda ierosinājumu Latvijas lielāko konfesiju draudzēm jūnija vidū atvērt baznīcas publiskai apskatei, uzskatot, ka tas varētu palīdzēt gan vietējās sabiedrības ieinteresēšanai, gan arī, iespējams, atbalsta iegūšanā dievnamu atjaunošanas vajadzībām.

Kā norādīja Sabiedrisko attiecību komisijas vadītājs Ivars Kupcis, šāda ideja jau bija izskanējusi arī Rīgas arhidiecēzes mācītāju konventā un tā tiks prezentēta arī nākamnedēļ gaidāmajā mācītāju konferencē nākamnedēļ. Par šo aicinājumu LELB šobrīd informē arī draudzes.

"Jo vairāk dievnamu būs atvērti, jo lielāks ieguvums tas būs gan draudzēm, gan to apmeklētājiem," viņš uzsver.

Baznīcēku atjaunošanas fonds rosinājis četru Latvijas lielāko reliģisko konfesiju draudzes 19.jūnijā un 20.jūnijā atvērt baznīcu durvis, lai ikviens tās varētu apmeklēt un kopīgi ar pašvaldībām pievērstu uzmanību to tehniskajam stāvoklim un vajadzībām.

Ar šādu aicinājumu Baznīcēku atjaunošanas fonds vēlas, lai šajās dienās dievnamu durvis tiktu atvērtas katram cilvēkam, kas ilgojas pēc Dieva miera un saskaņas, lai durvis tiktu atvērtas katram, kas sen nav bijis savā vai savu senču baznīcā un grib to tagad aplūkot, katram, kam baznīca ir kas jauns, kā arī tiem, kas ciena šīs zemes kultūru un arhitektūru, informēja Baznīcēku atjaunošanas fonda pārstāvji.

Arī mūziķi un kultūras darbinieki divas dienas tiek aicināti atbalstīt sava reģiona baznīcas ar saviem priekšnesumiem un mākslas darbiem, savukārt uzņēmēji un pašvaldības aicinātas vietējās baznīcas atbalstīt materiāli un finansiāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!