Foto: LETA
Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB) jauna dievnama celtniecībā plāno ieguldīt vairākus simtus tūkstošu eiro, pastāstīja baznīcas pārstāvis Kaspars Upītis.

Baznīcu plānots celt uz zemesgabala, kas tiks iemainīts pret LELB piederošo Lielo kapu teritoriju. Pagaidām LELB neesot zināms, kādu nekustamo īpašumu tā varētu iegūt, veicot apmaiņu ar Rīgas domi.

Nākamajā nedēļā LELB paredzēta tikšanās ar pašvaldības vadību, kurā plānots runāt par iespējamiem maiņai paredzētajiem zemes gabaliem Rīgā. Baznīca savā īpašumā vēlas iegūt zemesgabalu kādā no Rīgas mikrorajoniem, kur varētu uzcelt jaunu dievnamu.

"LELB jau pirms laba laika Rīgas domei bija izteikusi interesi par pieciem sešiem zemesgabaliem," teica Upītis, piebilstot, ka to izvēle notika, Zemesgrāmatā meklējot teritorijas, kas pieder pašvaldībai un uz kurām iespējama apbūve.

Upītis piekrita, ka faktiski LELB interesē jebkāds zemesgabals, kur tā varētu uzcelt jaunu dievnamu.

Viņš norādīja, ka pagaidām plānots celt vienu baznīcu, bet "divi dievnami būtu izcili". Taujāts par to, par kādiem līdzekļiem LELB celtu jaunu baznīcu, Upītis norādīja, ka tas notiktu atbilstoši LELB budžeta iespējām, ieguldot kā ziedojumu līdzekļus, tā arī naudu, kas gūta, izstrādājot LELB piederošus mežus, kā arī strādājot ar tai piederošiem nekustamajiem īpašumiem.

Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, ceļot jaunas baznīcas, jauna dievnama veidošana izmaksātu vairākus simtus tūkstošu eiro, skaidroja Upītis.

Patlaban Rīgas dome ir izteikusi apņemšanos uzkopt Lielo kapu teritoriju, tomēr līdz šim šīs teritorijas nodošana pašvaldībai vēl nav notikusi, sacīja Upītis.

Kā ziņots, patlaban starp LELB un Rīgas domi notiek sarunas par zemes īpašuma turpmāko apsaimniekošanu - LELB vēlas iemainīt nekustamo īpašumu, kur atrodas Lielie kapi, pret kādu citu vai citiem nekustamajiem īpašumiem, kur baznīca varētu veikt savu darbību. Baznīca gatava Lielo kapu teritoriju iemainīt pret zemesgabalu kādā no Rīgas mikrorajoniem, kur vēsturiski nav bijusi LELB. Nav izslēgts, ka Lielo kapu teritorija varētu tikt iemainīta arī pret vairākiem zemes gabaliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!