Smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra advokāte Irina Voronova otrdien sava darba kabineta atklājusi noklausīšanās iekārtas un vidokameru,kas, iespējams, tur atradās pusgadu, vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Laikraksts norada, ka noklausīšanās ierīce un videokamera bija paslēpta apsardzes sistēmas kustību detektorā.

Voronovas birojā Rīgā, Pulkveža Brieža ielā, sākusi "niķoties" apsardzes sistēma, un advokāte izsaukusi meistaru, kurš sensora kastītē esot atradis miniatūru videokameru, mikrofonu un datu pārraidītāju. "Kāds bija izņēmis detektoram visas iekšas un salicis tur šīs padomju ražojuma iekārtas. Iespējams, tas notika šogad aprīlī, kad apsardzes firmas meistars to kastīti uzstādīja. Turklāt, kā tagad atklājās, visu šo laiku manā darba kabinetā nestrādāja apsardzes sistēma," stāstījusi Voronova.

Pēc šāda atklājuma advokāte izsaukusi tiesu izpildītāju, kura oficiāli fiksējusi nesankcionētās novērošanas faktu. "Man grūti ir minēt, kurš un kādēļ tās ierīces ir uzstādījis. Ja tas ir saistīts ar darbu, tad tikai ar manu klientu Aivaru Lembergu. Es gan viņa aizstāvībā neesmu aktīvi piedalījusies, bet kādam laikam nepatika, ka es tur parādos. Mums jau aprīlī pēc tā sensora uzstādīšanas radās aizdomas par noklausīšanos, bet kaut kā neiedomājāmies kastīti pārbaudīt," teikusi advokāte.

Patlaban viņa gatavojas vērsties ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā un Zvērinātu advokātu padomē (ZAP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!