Smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs aicina ģenerālprokuroru Jāni Maizīti no saviem līdzekļiem segt 10 830 Rīgas apgabaltiesas spriedumā noteikto morālās kaitējuma atlīdzību un tiesas izdevumus tā dēvētajā “grinbergu lietā”, portālu “Delfi” informēja Lemberga pārsāvji.

Lembergs tiesas ceļā no valsts piedzina 10’830 latu lielu morālā kaitējuma kompensāciju saistībā ar attaisnojošo spriedumu tā dēvētajā Grinberga lietā. Tiesa lēma, ka valstij Lembergam par morālo kaitējumu jāizmaksā 10’000 latu, bet par tiesu izdevumiem vēl 830 lati. Kā atbildētāji lietā tika pieaicināti prokuratūra un Finanšu ministrija.

Lembergs pauž cerību, ka konkrētās tiesvedības rezultāts “būs laba mācība gan prokuratūras vadībai, kuras atsevišķas darbības un pieņemtie lēmumi neliecina par likuma virsvadības principa dominanti šajā iestādē, bet gan par izteiktu politiskās motivācijas klātbūtni.”

Lembergs arī cer, ka konkrētais rezultāts būs iedrošinošs faktors jebkuram sabiedrības indivīdam savas taisnības un tiesību aizstāvībai attiecībās ar publiskās varas institūcijām.

Lembergs aicina ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, “sekojot labas pārvaldības kārtībai, t.i. kārtībai, kuru procesa virzītājs šajā lietā tik ļoti akcentēja attiecībā pret amatpersonu Aivaru Lembergu, bet pilnībā ignorēja attiecībā pret amatpersonu Krišjāni Kariņu, uzņemties atbildību par kriminālprocesa nepamatotu uzsākšanu un virzību līdz pat pēdējai instancei, uzturot apsūdzību, nepārsūdzēt Rīgas apgabaltiesas spriedumu, tādējādi ekonomējot nodokļu maksātāju līdzekļus; pašam personīgi no saviem līdzekļiem samaksāt Rīgas apgabaltiesas sprieduma noteikto morālās kaitējuma atlīdzību un tiesas izdevumus – kopumā 10’830 latus par labu Aivaram Lembergam.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!