Iepazīstoties ar Rīgas vicemēra, Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētāja Aināra Šlesera (LPP/LC) komentāriem par „nopietno konkurentu” Ventspils ostai, Aivars Lembergs vispirms aicina Rīgas ostā uzrādīt konkrētus rezultātus.

„Jāatzīst, ka Šlesera kungs nesirgst ar zemu pašnovērtējumu,” izsūtītajā paziņojumā presei norāda Lembergs. „Ventspilī par rezultātiem parasti spriež pēc izdarītajiem darbiem – ne pašreklāmas izpausmēm un to biežuma,” norāda Ventspils mērs.

Pirms runāt par „nopietnu konkurenci Lembergam” Šleseram Rīgas ostā būtu jāsasniedz konkrēti rezultāti, uzskata Lembergs.

Ventspilī pēdējos četros gados uzbūvēti un ekspluatācijā nodoti piecus jauni termināli ar 300 jaunām darba vietām. „Ņemot vērā, ka Rīga iedzīvotāju skaita ziņā ir 20 reizes lielāka nekā Ventspils, tad Šlesera kungam jāpanāk 100 jaunu terminālu darbība Rīgas ostā ar 6000 jaunām darba vietām,” aprēķinus veicis Lembergs.

Turpinot salīdzināšanu, Lembergs norāda, ka „kopējais piesaistīto publisko un privāto investīciju apjoms Ventspils ostā ir 360 miljoni latu, Rīgas cienīgs būtu skaitlis – 7,2miljardi latu.”

Portāls „Delfi” jau rakstīja, ka Šlesers paredz, ka līdz ar viņa stāšanos jaunajos amatos Lembergs ir sastapis, pēc paša vārdiem, „nopietnu pretinieku”. Šlesers akcentēja, ka Ventspils ostai tagad būs jārēķinās ar ievērojamu Rīgas brīvostas konkurenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!