Foto: F64
Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Andris Bērziņš, kurš Saeimā ievēlēts no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, būtu nopietns Valsts prezidenta amata kandidāts, aģentūrai LETA savu viedokli pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Cik zinu Bērziņu, viņš, neapšaubāmi, būtu nopietns kandidāts," sacīja Lembergs.

Ventspils mērs pastāstīja, ka Bērziņš pats esot viņu uzrunājis un teicis, ka vēlas satikties: "Satikāmies, un tad viņš izteica domu, ka varētu būt prezidenta kandidāts uz konkrētu argumentu pamata. Es atbildēju, ka viņa daudzās kvalitātes ir gana labas, lai cerētu uz Saeimas vairākuma atbalstu."

Lembergs piebilda, ka viņam ar Bērziņu bijusi viedokļu apmaiņa par šo jautājumu, taču Bērziņa kandidatūra pašlaik nav izvirzīta.

Lembergs atgādināja, jau iepriekš paudis viedokli, ka būtu labi, ja uz Valsts prezidenta amatu būtu vismaz divi kandidāti un televīzijā viņu starpā tiktu organizētas vairākas diskusiju kārtas.

Politiķu sarunās minēti vairāki amata pretendenti, kuru vidū trešdien nosaukts arī bijušais "Unibankas" vadītājs deputāts Andris Bērziņš, kuru it kā esot noskatījis Lembergs. Uz jautājumu, vai viņš piekristu pretendēt uz augsto posteni, Bērziņš atbildējis: "Jāizvērtē tāda iespēja. Visas iespējas jāizvērtē." Taujāts, vai šo domu deputāts dzird pirmo reizi, Bērziņš sacījis: "Šodien - jā." Viņš arī nevarēja pateikt, vai atbalstīs Zatleru.

Intrigu turpinājis uzturēt arī ZZS frakcijas vadītājs Brigmanis, kurš teicis: "Kāpēc Andris Bērziņš nevarētu būt prezidents? Viņš ir godīgs cilvēks, balsojis 4.maijā par Latvijas neatkarību, bija mūsu kandidāts Rīgas mēra amatam. Ar ko viņš ir sliktāks par Zatleru?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!