Foto: DELFI
Ventspils mērs Aivars Lembergs viņa dēvēšanu par oligarhu, kā arī apgalvojumus par viņa milzīgo ietekmi uz Valda Dombrovska valdību dēvē par "tukšu politisko tarkšķēšanu".

Lembergs pirmdienas rītā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka šādi izteikumi raksturīgi aizejošiem politiķiem.

"Guntis Ulmanis ir mans politiskais konkurents, būtu dīvaini, ja viņš nerunātu par Lembergu kā par oligarhu. Politiskā konkurence ir politiskā konkurence. Uz bīstamību [Lemberga ietekmes] norādījis Dans Titavs - pelēkais kardināls "Jaunajā laikā", kamēr krita nežēlastībā. Tā kā šī te manis tāda glorifikācija, tāda izcelšana, manas lomas pārspīlēšana, tas nāk no maniem politiskiem konkurentiem un arī tiem ekspertiem, kas cieši saistīti ar 'sorosīdiem'," sacīja Lembergs.

"Latvijā premjers ir viens - Valdis Dombrovskis. Es, es protams, izsaku gan publiski, gan arī debatēs ne pārāk plašā auditorijā savu viedokli. Ja kāds var pierādīt, ka manā viedoklī ļoti ieklausās, tad es būtu laimīgs," turpināja Lembergs.

Runājot par Ulmaņa teikto saistībā ar Lemberga diktātu valdībai,Ventspils mērs atteica: "Lai viņš pasaka, ko es es esmu nodiktējis. Tā ir tukša politiska tarkšķēšana, kas raksturīga aizejošiem politiķiem jau daudzus gadus tūkstošus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!