Vairākos smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka viņam izvirzītās apsūdzības pasūtījusi "Sorosa apvienība," ceturtdien raksta laikraksts "Čas".
"Šo lietu pasūtījuši mani konkurenti, tie spēki, kurus es saucu par Sorosa politisko apvienību," laikrakstam paziņojis otrdien no cietuma atbrīvotais Lembergs.

Laikrakstam Lembergs uzsver, ka runas par viņa veiktiem maksājumiem partijām un politiķiem nav patiesas. Ventspils mērs arī noliedza tā dēvētā "Lemberga stipendiātu saraksta" esamību. Apsūdzētais Ventspils mērs laikrakstam uzsver, ka runas par stipendiātu sarakstu izplatīja laikraksts "Diena" un Latvijas Televīzija.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka otrdien Rīgas apgabaltiesas tiesnese Tamāra Broda no apcietinājuma atbrīvoja Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Tiesa viņam noteica jaunu drošības līdzekli – mājas arestu.

Tikai ceturtdien kļuva zināms, ka Lembergs drīkst tikties tikai ar savu aizstāvi, kā arī kontrolēs viņa sarunas un korespondenci.

Lembergs apcietinājumā atradās kopš 14.marta. Ventspils mēram izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!