Bijušā kompānijas "SWH Rīga" vadītāja Aināra Gulbja paskaidrojumu, kurā uzņēmējs apgalvo, ka viņam savulaik draudējis Ventspils mērs Aivars Lembergs, pašvaldības vadītājs vērtē kā "absolūtas muļķības, uz kādām spējīgs tikai tāds starptautiska mēroga blēdis kā Gulbis".
Šodien sarunā ar žurnālistiem Lembergs atgādināja 1996.gadā laikrakstā "Diena" publicētus anonīmus paziņojumus jeb sludinājumus "Ventspilī būs karnevāls". Tos es varētu nosaukt par draudiem, un šie jokainie paziņojumu nāca no Gulbja, sacīja Ventspils mērs, norādot, ka prokuratūrā par to zinot. Lembergs esot gandarīts, ka Ventspilī no tāda uzņēmēja kā Gulbis "nav ne smakas, jo šis cilvēks nemāk ne pelnīt, ne tērēt, un ko nopelna, to notrallina".

Gulbis paskaidrojumā prokuratūrai apgalvo, ka ar draudu un šantāžas palīdzību Lembergs savulaik ieguvis ietekmi AS "Kālija parks" (KP) un faktiski kļuvis par tā līdzīpašnieku. Paskaidrojumā, kurš nonācis laikraksts "Diena" rīcībā, Gulbis sniedzis savu redzējumu par notikumiem 1993.gadā, kad tika veidots KP. Gulbis apgalvo, ka 1996.gadā Lembergs "tikšanās laikā Vīnē izteica draudus personīgi man un manas ģimenes locekļiem", kā arī esot šantažējis uzņēmēju sakarā ar AS "Apvienotās Baltijas banka" (ABB) apvienošanos ar AS "Latvijas Krājbanka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!