Pirmo reizi politiķu popularitātes reitingu aptaujās iekļautais Ventspils mērs Aivars Lembergs jūlijā kļuvis par otro populārāko politiķi Latvijā, ierindojoties uzreiz aiz valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, trešo vietu ieņem Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.
Prezidentes reitings, salīdzinot ar pagājušo mēnesi, ir noslīdējis par 6,3 punktiem un tagad ir 61,5 punkti. Par nepilniem desmit punktiem no viņas atpaliek "Ventspils galva" - Lembergs, kuram jūlija mēnesī reitings ir 52,3 punkti.

Arī jūlijā turpina samazināties partijas "Jaunais laiks" līdera Einara Repšes reitings, kas jūnijā piedzīvoja strauju kritumu par 10,2 punktiem - jūlijā gan Repšes reitings noslīdējis tikai par 1,2 punktiem, taču no ceturtā populārākā politiķa pozīcijas viņš jau noslīdējis uz sesto.

Ceturto un piekto populārāko politiķu vietu jūlijā ieņem savienības "Latvijas ceļš" (LC) Saeimas deputāti - LC frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane, kuras reitings salīdzinājumā ar pagājušo mēnesi gan samazinājies par 0,4 punktiem un ir 12,8, kā arī deputāts Romualds Ražuks, kuram savukārt reitings ir audzis par 1,4 punktiem un jūlijā ir 12 punkti.

Uzreiz aiz Repšes populārāko politiķu sarakstā seko pagaidām bezpartejiskā Saeimas sekretāre Silvija Dreimane (10,4), viņai seko Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece (9,7) un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Vents Balodis (8,5). Dreimanes reitings krities par 1,2 punktiem, Muižnieces pieaudzis par 0,9 punktiem, savukārt Baloža reitings ir par 2 punktiem lielāks.

Pozitīvi jūlijā iedzīvotāji vērtējuši arī Sociāldemokrātu savienības līderi Egilu Baldzēnu (6,3), kura reitings mēneša laikā gan ir noslīdējis par 1,8 punktiem, un Rīgas mēru Latvijas Sociāldemokrātiskās stādnieku partijas pārstāvi Gundaru Bojāru (3,8) - viņa reitings, salīdzinot ar pagājušo mēnesi, palicis nemainīgs.

Arī jūlijā par nepopulārāko politiķi iedzīvotāji atzinuši kustības "Līdztiesība" priekšsēdētāju Tatjanu Ždanoku, kuras reitings jūlijā ir -32,2 punkti un, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, noslīdējis tieši par vienu punktu. Ždanokai seko Tautas partijas līderis Andris Šķēle ar - 26,9 punktiem, kura reitings mēneša laikā ir būtiski krities (- 6). Trešā nepopulārākā politiķa vietu, salīdzinot ar pagājušo mēnesi, saglabājis arī Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs Alfrēds Rubiks, kura reitings arī ir noslīdējis (-4) un tagad ir -24,6.

Lielu reitinga kritumu jūlijā piedzīvojis viens no kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) līderiem Jānis Jurkāns, kurš no populārāko politiķu saraksta šomēnes pārvietojies nepopulārāko politiķu rindās - jūnijā Jurkāna vērtējums bija +4,5, bet jūlijā -0,02, reitings noslīdējis par -4,7 punktiem.

Arī LSDSP Saeimas frakcijas vadītājs Valdis Lauskis mēneša laikā no populārāko politiķu vidus nonācis nepopulārāko politiķu sarakstā, viņa reitings mēneša laikā samazinājies par 5,2 punktiem, un tagad tas ir negatīvs -1,1.

No ceturtās uz piekto nepopulārākā politiķa vietu, neskatoties uz reitinga kritumu (-2,8), pakāpies LSDSP līderis Juris Bojārs, jūlijā viņa reitings ir -9,6. Aiz sevis kā ceturto nepopulārāko politiķi Bojārs atstājis PCTVL Saeimas deputātu Aleksandru Bartaševiču ar - 9,9 punktiem.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK līdera Grīnblata reitings, salīdzinot ar jūniju, ir paaugstinājies par 0,8 punktiem, taču viņš vel joprojām palicis to politiķu vidū, kuru reitings ir negatīvs -1,6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!