Zaļo un zemnieku savienība (ZZ) ir uzrunājusi Ventspils mēru Aivaru Lembergu kā iespējamo apvienības premjera kandidātu nākamajās Saeimas vēlēšanās, taču viņš vēl nav devis pozitīvu atbildi, ceturtdien intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" pauž Lembergs.

"Viņš [ZZS līderis Augusts Brigmanis] šādu viedokli pauda, un tāda domu apmaiņa mums patiešām ir bijusi. Bet es neesmu pateicis savu galīgo "jā"," norāda Lembergs.

Viņš atzīst, ka ir jautājumi, kuros viņa un ZZS viedoklis atšķiras. "Man ir savi priekšstati, un praktiskajā politikā būtiskos jautājumos es rīkotos savādāk, nekā to dara ZZS. Nevar būt tā, ka es būšu premjera kandidāts, bet mums būs radikāli atšķirīgi viedokļi, kādu sociāli ekonomisko politiku realizēt," atzinis Lembergs. Viens no jautājumiem, kuros Lemberga un ZZS viedoklis nesakrītot, ir vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem. "[Premjers Valdis] Dombrovskis pozitīvi vērtē sadarbību ar ZZS. Ja es būtu ZZS vadītājs, viņam būtu grūtāk. Es neatļautu uzņemties saistības, kuras nevar izpildīt," norāda Lembergs.

Tāpat Lembergs atturējies paust skaidru atbildi par savu dalību Saeimas vēlēšanās, uz jautājumu, vai viņš plāno tajās startēt, atbildot: "Varbūt."

Komentējot savu un partijas "Latvijai un Ventspilij" sadarbību ar politikas "smagsvariem" LPP/LC līderi Aināru Šleseru un Tautas partijas līderi Andri Šķēli, Lembergs norādījis, ka "ar Šlesera kungu uzturam kontaktus pēc nepieciešamības", jo abu pilsētu – Ventspils un Rīgas - amatpersonām esot kopīgas intereses tranzītbiznesā un ostu jautājumos.

Savukārt ar Šķēli "ir savādāk". "Ja būs abpusēja interese par divu partiju līderu tikšanos, no mana viedokļa, tāda varētu notikt. Protams, sorosieši un visa viņu masonu loža pēc tam sarīkos milzīgu histēriju. Reiz mēs ar Šķēli satikāmies, un histērija, ka mēs esot kaut ko tur sadalījuši, turpinās jau septiņus gadus," norāda Lembergs. Taču "lai tiktos un sadarbotos ar Tautas partiju un Šķēli, man būs tikai viens jautājums. Ja būs runa, ka jāiet cīņā pret kādu, vienalga – pret [Sarmīti] Ēlerti, [Džordžu] Sorosu, pret Dombrovski, tad mums nebūs par ko runāt. Ja būs runa par problēmu atrisināšanu valstī, reģionos vai nozarēs, ja būs runa par attīstību par konstruktīvu darbu, nav šaubu – vienmēr esmu jebkuras partijas līdera rīcībā, un tādā gadījumā nav svarīgas mūsu attiecības pagātnē," uzsver Ventspils mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!