Foto: F64
NATO ir pasaulē lielākā biznesa struktūra, un Latvijai uz to būtu jāskatās kā lielisku uzņēmējdarbības un ienākumu gūšanas iespēju, intervijā sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"NATO - tas ir ļoti liels bizness, pasaulē lielākā biznesa struktūra, bet mūsējiem [Latvijas valdībai] pat prātā neienāk, cik Latvija varētu nopelnīt no dalības misijās," sacīja Lembergs.

Pēc viņa domām, Latvija ne tuvu nav spējusi izmantot visas pieejamās iespējas, lai gūtu labumu savai tautai, piemēram, nodrošinot visa veida produkcijas ražošanu, kas nepieciešamas šāda veida operācijās.

Pirmās "mazās bezdelīgas" jau esot NATO kravu tranzīts caur Rīgas ostu, tomēr "mēs varam arī ražot visu citu, kas viņiem nepieciešams", atzīmēja Lembergs, pēc kura domām, ir jāmaina valsts politika šajā jomā, daudz vairāk tai pieejot no ekonomiskajiem aspektiem.

Valdība iepriekš vienojās, ka ASV nemilitāro NATO kravu nokļūšanu uz Afganistānu nodrošinās divi starptautiski uzņēmumi - SIA "Maersk Latvia" un "DSV Air&Sea". Nākotnē Latvijai varētu tikt atvēlēta nozīmīga loma nemilitāro kravu tranzītā uz Afganistānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!