Dažādos smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs neatzīst savu ieinteresētību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Aleksandra Loskutova atstādināšanā.
Lembergs laikrakstā "Neatkarīgā Rīta avīze" ,komentējot Loskutova izteikumu, ka viņa atstādināšana varētu būt saistīta ar "uzņēmēja Andra Šķēles un Ventspils mēra Aivara Lemberga" interesēm, norādījis: "būtu muļķīgi nopietni uztvert un komentēt Loskutova izdomājumus par manu "pirkstu" pie viņa atstādināšanas."

Ventspils mērs laikrakstā uzsver, ka Valsts kontrole (VK) visās iestādēs veic pārbaudes un nav nekāda pamata domāt, ka pārbaudot KNAB, VK darba stils atšķirtos.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka premjers atstādināja Loskutovu no amata uz izmeklēšanas laiku pēc Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā 2006.gadā. Detalizētākas ziņas par pārkāpumu būtību netiek sniegtas, jo operatīvo līdzekļu izlietojums ir slepena informācija. Pēc Kalvīša teiktā, šādi pārkāpumi KNAB bijuši vairāku gadu garumā.

Savukārt Loskutovs pieļauj, ka viņa atlaišana ir saistīta ar bijušā politiķa Andra Šķēles un Ventspils mēra Aivara Lemberga interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!