Partijai "Ventspilij un Latvijai!" vadītājs, smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs neieteiktu savam partijas biedram Gundaram Daudzem ieņemt Saeimas priekšsēdētāja amatu, jo tas, pēc Lemberga domām, ir tikai reprezentatīvs.
"Es Gundaru Daudzi apsveicu, bet, ja man būtu prasīts viedoklis, es nebūtu ieteicis viņam šo amatu ieņemt. Lai arī Saeimas priekšsēdētājs tiek deklarēts kā otrā valsts amatpersona, man liekas, ka šis amats ir tikai reprezentatīvs," intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" sacījis Lembergs.

Viņš klāstījis, ka bez kantora darba organizēšanas, un ļoti monotonu Saeimas sēžu vadīšanas, "šā amata ieņēmēja faktiska lomā politikā ir tikpat liela, kā ierindas deputātam".

"Tā ir mazāka pat nekā Saeimas komisijas vadītājam vai ministrijas parlamentārajam sekretāram un nesalīdzināmi mazāka nekā ministram. Diemžēl Saeimas priekšsēdētājs savā personā koncentrēti saņem tos niecīgos aplausus un daudzos kritiskos vārdus, ko vēlētāji velta Saeimai kopumā. Ne par velti visiem, kuri ir bijuši Saeimas priekšsēdētāji, politiskā karjera nav bijusi spīdoša," sacījis Lembergs.

Jau ziņots, ka līdzšinējais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) atkāpās no amata pēc tam, kad viņam tika izvirzīta apsūdzība par nepatieso liecību sniegšanu. Pēc tam ZZS Saeimas priekšsēdētāja amatam nolēma Daudzi, kurš arī tika apstiprināts šajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!