Foto: LETA

Ventspils domes deputāts un partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs noliedz, ka būtu deleģējis kādu sarunām ar "Jauno vienotību" (JV) par atbalstu ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūrai Valsts prezidenta vēlēšanās.

Lembergs norādīja, ka līdz šim neviens politiskais spēks – ne "Apvienotais saraksts", ne "Progresīvie" – viņu nav uzrunājis. "Politikā es neko nemakšķerēju. Man viss jau ir," atjokoja Lembergs.

Viņš piebilda, ka "Latvijai un Ventspilij" valdes sēdē tuvākajā laikā gan lems par to, kuru Valsts prezidenta amatu atbalstīs divi Saeimas deputāti, kas ievēlēti no partijas "Latvijai un Ventspilij".

Lembergs norādīja, ka par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iecerēm Valsts prezidenta vēlēšanās viskompetentākie ir ZZS valdes priekšsēdētājs, Saeimas sekretārs un deputāts Armands Krauze un ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Kā vēstīts, intervijā laikrakstam "Diena" zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) apgalvojis, ka Rinkēviča ievēlēšanai par Valsts prezidentu JV tagad meklē atbalstu pie Lemberga.

Šmits arī apgalvojis, ka pirms Rinkēviča izvirzīšanas kandidēšanai uz Valsts prezidenta amatu JV politiķi esot tikušies ar Lemberga pārstāvjiem un saņēmuši garantijas par atbalstu Rinkēvičam. Vismaz viena šāda tikšanās esot notikusi Ārlietu ministrijā pie Rinkēviča. "Ja JV nekādu darījumu nebūtu slēgusi, mēs diezgan droši to zinātu jau sen, jau šodien, un viņi neļautu izplatīties šādai baumai AS, NA un vispār politiskajā laukumā," laikrakstam sacījis Šmits.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām ir izvirzīti trīs kandidāti - koalīcijā ietilpstošā AS dibinātājs, uzņēmējs Uldis Pīlēns, premjera partijas JV biedrs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un opozīcijas partijas "Progresīvie" izraudzītā publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto. Trešais koalīcijas partneris - NA - bija plānojis Valsts prezidenta amatam virzīt pašreizējo prezidentu Levitu, bet Levits no kandidēšanas atteicās, redzot, ka viņa ievēlēšanai koalīcijas balsu nepietiks.

Koalīcijas politiķi pašlaik neredz iespēju vienoties par vienu kandidātu uz Valsts prezidenta vēlēšanu pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!