Administratīvi teritoriālā reforma, ko ceturtdien paredzēts skatīt Saeimā nav pareiza, jo nedos uzrāvienu tautsaimnieciskajai attīstībai, Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda TV raidījumam "900 sekundes".
Pēc Lemberga teiktā, strīds starp Tautas partiju (TP) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) par to vai būs 109, vai 128 novadi, nav principiāls, jo ne viens, ne otrs variants neparedz spēcīgu attīstības centru izveidi, bet gan sašķeļ valsti mazās pašvaldībās ar nelielām attīstības iespējam.

Pats Ventspils mērs nepiekrīt ne TP, nedz ZZS viedoklim un iestājas par to, lai administratīvi teritoriālā reforma balstītos uz laika gaitā pārbaudīto 26 rajonu un septiņu lielo pilsētu modeli. "Šī reforma nav pareiza un agri vai vēlu nāksies atgriezties pie sistēmas, kas strādājusi 150 gadus. Muļķības savulaik mēģināja darīt Hruščovs, pēc tam - "Latvijas Ceļš", šis ir trešais mēģinājums," teica Lembergs, norādot, ka pēc reformas pieņemšanas šādā redakcijā Latvija attīstīsies monocentriski, pēc Rīgas diktāta, nevis policentriski.

Pēc Lemberga domām, šobrīd politiķiem būtu jārīkojas atbildīgi un jāiziet uz kompromisu, jo sabiedrību interesē daudz nopietnāki jautājumi nekā tas, vai Latvijas kartē būs 109 vai 128 novadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!