Foto: DELFI
Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) apsver iespēju kandidēt ārkārtas Saeimas vēlēšanās, ja tauta referendumā atbalstīs Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinājumu atlaist 10.Saeimu, un viņa kandidēšanas varbūtība pieaugtu, ja Zatlers iesaistīsies aktīvajā politikā ar paša izveidotu politisko spēku.

Tā pirmdien LTV raidījumā "100.pants" atzina Lembergs.

Lembergs nenoliedza, ka apsver iespēju pretendēt uz Saeimas deputāta vietu ārkārtas vēlēšanu gadījumā. Viņš noliedza, ka tas būtu saistīts ar vēlmi iegūt deputāta imunitāti. "Es varēju startēt Saeimas vēlēšanas jau cik reizes, vai jums ir šaubas, ka mani ievēlētu?" jautāja Lembergs.

Par iespēju startēt ārkārtas vēlēšanu gadījumā Lembergs sacīja: "Jāskatās, kas būs, kas notiks tagad". Ja Zatlers ies politikā ar savu partiju, Lemberga kandidēšanas varbūtība pieaugtu, bet, ja Zatlers to nedarītu, tā būs mazākā, jo "tad jau šie paši zēni ar meitenēm sacentīsies", atzina Ventspils mērs.

Jau ziņots, ka apvienība "Vienotība", kas paudusi atbalstu Valsts prezidenta Valda Zatlera iniciatīvai rosināt Saeimas atlaišanu, cer līdz referendumam izveidot vienotu partiju un neizslēdz iespēju tajā aicināt Zatleru, ja viņš netiks pārvēlēts uz otro pilnvaru termiņu un vēlēsies iesaistīties aktīvajā politikā.

Apvienības vadītāja un Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa atzina, ka svētdien parādījusies informācija – Zatlers apsverot iespēju iesaistīties aktīvajā politikā viņa nepārvēlēšanas gadījumā.

"Tā kā viņš ir ļoti atbalstījis "Vienotību" un Dombrovska pirmo valdību un "Vienotības" izveides procesu, un "Vienotība" līdz tam brīdim būs izveidota, tad mēs viņu aicināsim "Vienotībā"," sacīja Āboltiņa.

pēc Saeimas ceturtdienas lēmuma neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu bieži vien par oligarhu dēvētā politiķa, Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietās, Zatlers nolēmis rosināt atlaist tikai pirms septiņiem mēnešiem ievēlēto 10.Saeimu. Ja 23.jūlijā plānotajā referendumā tauta atbalstīs Zatlera ierosinājumu, Saeima būs atlaista un būs jārīko ārkārtas vēlēšanas. Ja tauta balsos pret, prezidentam būs jāzaudē amats.

"Vienotība" turpina atbalstīt Valsts prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanu uz otru termiņu un arī atbalsta viņa lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!