Smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs vērsies Tieslietu ministrijā (TM) ar iesniegumu par 104 450, 8 latu lielas kompensācijas piedziņu saistībā ar nepamatotu saukšanu pie kriminālatbildības tā dēvētajā "Grīnbergu lietā".
Lemberga pārstāvis norāda, ka saskaņā ar likumu personai, kura ir attaisnota, ir tiesības uz zaudējumu atlīdzību pēc attaisnojošu spriedumu spēkā stāšanās, sešu mēnešu laikā TM iesniedzot rakstveida iesniegumu, zaudējumu nodarīšanas faktu un zaudējumu apmēru apliecinošus dokumentus.


Tādējādi saskaņā ar konkrēto likumu, kā arī Kuldīgas rajona tiesas spriedumu Aivars Lembergs ir tiesīgs prasīt zaudējumu atlīdzību par nepamatotu saukšanu pie kriminālatbildības laika posmā no 2006.gada 26.maija līdz 2008.gada 4.februārim, norāda Lemberga advokāts.


Lembergs iesniegumā TM lūdz viņam atlīdzināt nodarītos zaudējumus, kas saistīti ar zvērināto advokātu sniegto pakalpojumu apmaksu – kopā 104 450,80 latu apmērā, tajā skaitā ir 18% pievienotās vērtības nodoklis.


"Šis ir tikai pirmais no iesniegumiem, ar kuru Aivars Lembergs griežas tiesībaizsardzības iestādēs par viņam nodarīto kaitējumu, " norāda Lemberga advokāts.


Jau vēstīts, ka tiesa attaisnoja Lembergu tā dēvētajā "Grīnbergu lietā".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!