Ventspils mērs Aivars Lembergs pieprasa ziņu aģentūrai LETA atvainoties par izplatīto dezinformāciju, ka viņš esot pārdevis 10% no kompānijas "Inter Rīga" par 1,7 miljoniem dolāru.
Lembergs trešdien žurnālistiem paziņoja, ka pieprasa arī morālā kaitējuma atlīdzināšanu 1000 latu apjomā.

Ventspils mērs cer, ka LETA brīvprātīgi samaksās prasīto summu, lai nebūtu jāiesniedz prasība tiesā. Viņš par to plāno nopirkt rotaļlietas pilsētas bērnu namam.

Lembergs uzsvēra, ka pārdevis visu kompāniju, nevis tikai 10%, un tās pamatkapitāls nenozīmē kompānijas tirgus vērtību. "Tā var runāt tikai galīgs profāns," atzina Ventspils mērs.

Viņš paskaidroja, ka kompāniju vērtē arī pēc apgrozījuma, aktīviem, peļņas un citiem rādītājiem, turklāt kompāniju novērtēja starptautisks auditors, kurš noteica cenu - 1,7 miljoni ASV dolāru. Lembergs gribējis firmu pārdot par 2,2 miljoniem ASV dolāru, tomēr auditoru vērtējums bijis citāds.

Savukārt laikraksts "Diena", tālāk izmantojot šo LETA ziņu, "piesedzis" premjeru Andri Šķēli, uzskata Lembergs.

Aģentūras LETA ziņu redaktore Antra Ērgle nevarēja komentēt šos izteikumus, sakot, ka šādus "uzbraucienus" var komentēt galvenais redaktors vai aģentūras valdes priekšsēdētājs.

LETA galvenais redaktors Aleksandrs Niklass BNS trešdien informēja, ka aģentūra atzīst savu neprecizitāti šīs informācijas publicēšanā. Šī informācija arī ir precizēta un publicēta, sazinoties ar šajā darījumā iesaistītiem juristiem. Turklāt Lembergam otrdien arī nosūtīta atvainošanās vēstule.

Sīkāki komentāri par šo gadījumu pagaidām netikšot sniegti.

LETA 3.aprīlī izplatīja ziņu, kurā sacīts, ka Lembergs pārdevis 10% "Inter - Rīga" kapitāla daļu par summu, kas vairāk nekā 400 reizes pārsniedz to nominālvērtību.

Savukārt dienu vēlāk aģentūra izplatīja ziņu, ka Lembergam piederošās 160 "Inter - Rīga" daļas veidojušas visu pamatkapitālu, tādējādi Lembergs pārdevis visu uzņēmumu.

Ziņa tika izplatīta, pamatojoties uz Lemberga amatpersonas deklarācijā norādīto, ka viņš par 1,7 miljoniem ASV dolāriem pārdevis 160 uzņēmuma kapitāladaļas. Savukārt, pēc Uzņēmumu reģistra datiem, "Inter - Rīga" bijušas 1600 kapitāla daļas, kuru kopējā vērtība ir 20 tūkstoši latu.

LETA savās ziņās atsaukusies uz saņemto apstiprinājumu SIA "Inter - Rīga" un uz apstiprinājumu no "ar darījumu saistītiem juristiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!