Ventspils mērs Aivars Lembergs, kuru Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nominēja par savu premjera amata kandidātu, uzskata, ka Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirms vēlēšanām nav bijusi neitrāla un aģitējusi pret ZZS.
Kā ziņots, pirms vēlēšanām prezidente norādīja, ka, ZZS neiegūstot vismaz 51 balsi Saeimā, Ventspils mēram izvirzītās apsūdzības smagos amatnoziegumos varētu būt liels mīnuss, vērtējot viņa atbilstību Ministru prezidenta amatam.

Lembergs pirmdien izplatītā paziņojumā prezidenti pieskaitījis pie tiem spēkiem, kuri, viņaprāt, nevēlējās ZZS un tās partneru valdības koalīcijā - Tautas partijas (TP) un Latvijas Pirmās partijas (LPP) - uzvaru vēlēšanās.

Šiem spēkiem Ventspils mērs, jau viņam tradicionāli, pieskaitījis arī prokuratūru un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kas viņam izvirzījušas kriminālapsūdzības, kā arī sabiedriskās raidorganizācijas, kas, pēc Lemberga domām, esot politiski angažētas.

"TP, ZZS un LPP jau iepriekš ir pierādījušas, ka var sastrādāties, ar kompromisiem, domstarpībām, bet var. Taču tas bija tas, pret ko cīnījās visi šie destruktīvie spēki, kuru priekšgalā ir pati Valsts prezidente, Ģenerālprokuratūra, KNAB jeb, vienā vārdā, - "sorosieši"," teikts Ventspils mēra paziņojumā.

Valsts prezidentes viedokli par Lemberga paziņojumu aģentūrai LETA pirmdien pagaidām neizdevās noskaidrot. Viņa atrodas vizītē Čehijā.

Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Jānis Rozenbergs Lemberga paziņojumu novērtējis kā izdomājumus, ko nav vērts komentēt.

"Man nav jākomentē šāda veida nesakarīgi viena cilvēka paziņojumi. Tie ir izdomājumi. Viņam ir tiesības privāti tā domāt, taču tas neatbilst patiesībai," teica Rozenbergs.

LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins uzsver, ka priekšvēlēšanu laikā LTV deva iespējas ar saviem raidījumiem skatītājiem izvērtēt "katras partijas intelektuālo potenciālu un diskusijas par programmām".

LTV pārraidīja bezmaksas priekšvēlēšanu aģitāciju, priekšvēlēšanu diskusijas un raidījumu "Kas notiek Latvijā?".

"Priekšvēlēšanu laikā pietiekoši asi var tikt uztverta viena vai otra simpātija. Mēs kā žurnālista meistarības kritēriju esam izvirzījuši neitralitāti, nav pieļaujams, ka žurnālists to pārkāpj. Varbūt kādam žurnālistam bijis "profesionalitātes iekritiens", taču mums nav kampaņveidīgas vēlmes ietekmēt vēlēšanu rezultātus," sacīja Holšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!