Paziņojums par kriminālprocesa ierosināšanu pret Lembergu ir mēģinājums novērst uzmanību no partijas "Jaunais Laiks" līdera Einara Repšes finanšu darījumu lietas. To šodien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.
Prokuratūra pret Ventspils mēru uzsākusi kriminālprocesu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, neizpildot Ministru kabineta rīkojumu par Ojāra Grinberga (JL) kā valdības pārstāvja iecelšanu Ventspils Brīvostas valdes locekļa amatā, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa.

Latvijā nav daudz cilvēku, kas dotu iespēju novērst uzmanību no Repšes. Ar paziņojumu par Lembergu to var izdarīt, teica Ventspils mērs.

Lembergs atkārtoti uzsvēra, ka Ministru kabineta (MK) rīkojumā par valdības pārstāvja iecelšanu Ventspils Brīvostas valdē nav konkrēti norādīts, kurš Ojārs Grinbergs ir jāieceļ brīvostas valdē. Ja rīkojumā būtu norādīts, piemēram, personas kods, šādi sarežģījumi nebūtu radušies.

Lembergs uzskata, ka Grinbergs, kuru viņš savulaik "bija spiests padzīt no darba" tiek virzīts brīvostas valdes locekļa amatam tikai tādēļ, ka ir partijas "Jaunais laiks" vietējās organizācijas vadītājs un šādi tiek plānots viņam samaksāt algu.

Ja Grinbergs labi strādās, viņš Ventspils Brīvostas valdē saņems aptuveni 1200 latu mēnesī.

Kriminālprocess uzsākts par iespējamo noziedzīgo nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 318.panta 2.daļā - dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kā arī pret Lembergu, norāda prokuratūra.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Jānis Ilsteris sacīja, ka kriminālprocesa ietvaros Lembergam pašlaik nav piemērots ne procesuālais statuss, ne drošības līdzeklis.

Uzsākto kriminālprocesu uzdots virzīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). KNAB pārstāve Diāna Kurpniece sacīja, ka birojs pagaidām nav saņēmis kriminālprocesa materiālus, tādēļ nekādus komentārus pašlaik sniegt nevar.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļa veiks uzraudzību pār šī kriminālprocesa norisi, norādīja Vītoliņa.

Arī lietā, kas līdz šim bija pazīstama kā pārbaude par Lemberga ietekmi Ventspils uzņēmumos, Ģenerālprokuratūra saskaņā ar jauno Kriminālprocesa likumu oktobrī sāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!