"Ir tāda sajūta, it kā Rīgā būtu noticis apvērsums un atjaunota PSRS ar visiem tā laika "labumiem", sadzīvi un būvēm," - tā aģentūrai LETA teica Ventspils mērs Aivars Lembergs, komentējot iespaidus pēc Daugavas sporta nama apmeklējuma Rīgā.
"Vērojot ceturto Latvijas basketbola līgas "play- off" spēli Rīgā, Daugavas sporta namā, visu laiku "ķēru" sevi pie domas, ka esmu atgriezies 30 un vairāk gadus atpakaļ "attīstītā sociālisma laikā", kad kā students apmeklēju VEF komandas spēles PSRS čempionātā," teica Lembergs. "To, kā ir nolaista Latvijas galvaspilsētas centrālā sporta būve, nevarēju iedomāties pat murgainā sapnī," teica Lembergs.

Lembergs norādīja, ka viņam pat bijis "vienalga, ar kādu rezultātu beigsies spēle". "Es vēlējos ātrāk atgriezties Latvijas rietumos - Ventspilī," teica Ventspils mērs.

Lembergs pauda neizpratni, kā var tērēt 6 miljonus latu "kaut kāda grāvja [pilsētas kanāla] tīrīšanai, ja par to naudu varētu uzbūvēt vismaz divas sporta halles, līdzīgas tai, kādas ir Ventspilī".

Pametot novārtā tādu svarīgu pilsētas infrastruktūras sastāvdaļu kā sporta būves, sporta atpūtas kompleksu veidošanu un attīstību un piedāvājot Latvijas un ārzemju sportistiem spēlēt šajos vēsturiskajos sporta būvju "monstros", tiek "blamēta" ne tikai Rīga, bet visa Latvija, uzskata Ventspils mērs. "Var tikai iedomāties, ko domā iebraucējs par Latviju, redzot, kas notiek tās galvaspilsētā vien," bija sašutis Lembergs.

Šādā situācijā nevarot runāt par bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanu, noziedzības samazināšanu, sabiedrības integrāciju. Rīgā jābūt vismaz 20 -30 modernām sporta būvēm, kā tas ir Ventspilī, teica pašvaldības vadītājs.

Lembergs pauda satraukumu un bažas par Latvijas, konkrēti Rīgas, gatavību pasaules čempionātam hokejā. "Lai "līstu" uz sapņu virsotnēm, būtu jāapzinās savas spējas un varēšana," teica mērs.

Ventspils domes priekšsēdētājs uzskata, ka tagadējai Rīgas domei būtu jāpārtrauc šī bezatbildīgā darbošanās un "grāvju tīrīšanas", arī salūtu naudu varbūt vajadzētu novirzīt sporta būvju attīstībai - investēt bērnos, jaunatnē un cilvēku un sabiedrības drošībā.

Latvijas basketbola līgas čempionāta "play off" turnīra ceturtajā finālspēlē otrdien "BK LMT" uzvarēja "BK Ventspils" ar 96:90. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3:1 vadībā ir "BK Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!