Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka premjers Andris Šķēle ar savu demisiju aiziet tikai "de iure", bet "de facto" paliek valsts pārvaldē ar saviem "ietekmes aģentiem" ministrijās un lojālo Privatizācijas aģentūru.
Šādu viedokli Lembergs pauda trešdien sarunā ar BNS. "Šķēle paliek aizejot," viņš bilda.

Pēc Lemberga vārdiem, Šķēle pēdējās valdības laikā apzināti centies atstāt savus cilvēkus, piemēram, Lauksaimniecības ministrijā, Iekšlietu ministrijā, Finansu ministrijā, Valsts ieņēmumu dienestā, viņa draugam Andrim Grūtupam vienmēr bijusi liela ietekme tiesu sistēmā.

Tāpat Šķēlem izdevies Privatizācijas aģentūras vadītāja krēslā Jāni Nagli, un līdz ar to viņam būšot iespējas kontrolēt valsts pilnvarnieku iecelšanu, valsts uzņēmumu padomju apstiprināšanu un tamlīdzīgi.

Par vispiemērotāko premjera amata kandidātu no "Latvijas Ceļa" Ventspils mērs uzskata Rīgas mēru Andri Bērziņu. "Man patīk, kā viņš strādā," teica Lembergs. Arī "tēvzemiešiem" gan jau esot savi divi trīs premjera kandidāti.

Savukārt jautāts par iespējām izlīgt ar Šķēli, kuru Lembergs asi kritizējis, Ventspils mērs bija izvairīgs - viņiem personisku attiecību neesot un viņš Šķēli kritizējis tikai par tik, par cik premjers centies izmantot valsti savās ekonomiskajās interesēs.

Lietas būtība mainītos, ja Šķēle kļūtu par ierindas uzņēmēju, bet "tuvākajā laikā viņš normāls uzņēmējs nebūs". "Šķēle negāja vadīt valsti, Šķēle gāja pelnīt naudu," rezumēja Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!