BNS. Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs šonedēļ sniegs paskaidrojumus prokuratūrai par saviem pēdējā laika izteikumiem par premjera Andra Šķēles darbību, pirmdien preses konferencē informēja Lembergs.
BNS jau ziņoja, ka Ģenerālprokuratūra lūgusi Ventspils mēru apstiprināt savus pēdējā laika izteikumus par premjera Šķēles darbību un pamatot tos ar faktiem, lai varētu lemt par pārbaudes uzsākšanu.

Oficiālu dokumentu no prokuratūras Lembergs saņēmis jau pirms svētkiem. To, vai Lemberga rīcībā ir dokumentāri pierādījumi izteikumiem, viņš izpaust nevēlējās.

Vairākkārt vēstīts, ka publisks strīds un savstarpēji apvainojumi aizsākušies saistībā ar Šķēles solījumiem ievest kārtību "Latvijas dzelzceļā", kur Lembergs ir valsts pilnvarnieks.

Lembergs vairākkārt uzstājies, publiski kritizējot Ministru prezidentu, tostarp arī paziņojis, ka "Latvijā pie varas ir nācis klasisks reketieris.. Izvirzot šādas prasības, Šķēle kļūst par kriminālnoziedznieku".

Lembergs arī apgalvojis, ka Šķēle Ventspils uzņēmējiem ar savu starpnieku palīdzību prasījis samaksāt starpību starp a/s "Latvijas balzams" (LB) akciju paketes izsoles sākuma un beigu cenām. Savukārt premjers nodēvējis Lembergu par "caurkritušu valsts pilnvarnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!