Ventspils mērs Aivars Lembergs sūdzēs tiesā laikrakstu "Diena" par to, ka viņš kādā no publikācijām nosaukts par Šveices firmas "Multinord" direktoru, Lembergs paziņoja trešdien preses konferencē.
Viņš pavēstīja, ka "Diena" ir izmantota kā rupors apmelošanas kampaņai pret viņu, ko sarīkojuši ekspremjers Andris Šķēle, bijušais ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers un bijušais "SWH Rīga" vadītājs Ainārs Gulbis. Tomēr "Diena" pieļāvusi kļūdu - pēc laikrakstā publicētā var spriest, ka Lembergs būtu pārkāpis korupcijas novēršanas likumu un citus, tādēļ aizskarts Lemberga gods un cieņa.

"Par to mēs vēl patiesāsimies!" paziņoja Lembergs. Viņš pašlaik nevarēja sīkāk paskaidrot, pret ko un kādu tieši formulēs prasību, sakot, ka par to vēl konsultēsies ar juristiem.

"Šķēles kungs nevēlas komentēt šos paziņojumus un uzskata, ka Lemberga paziņojumi jau kļūst kaut kādā veidā slimīgi," sacīja ekspremjera preses sekretārs Jurģis Liepnieks.

Lembergs noliedz, ka būtu pieļāvis jebkādus uzņēmējdarbības noteikumu pārkāpumus, kā to savā lēmumā minējusi prokuratūra. Viņš piekrita, ka dīvaini ir tas, ka viņš lēmumā minēts kopā ar Oļegu Stepanovu. Viņš izplatīja arī Stepanova parakstītu paziņojumu, kurā teikts, ka "Ģenerālprokuratūra ir pielikusi punktu šajā lietā, apliecinot Stepanovam izvirzīto apsūdzību nepatiesību un šī acīmredzamā politiskā pasūtījuma nepamatotību".

Skaidrojot "apmelošanas kampaņas" motīvus, Lembergs sacīja, ka tās mērķis ir diskreditēt viņu sabiedrības acīs, lai sabiedrība neticētu, bet pēc prokuratūras slēdziena redzams, ka "Dienas" un tās sabiedroto rīcība ir "izgāzusies".

Lembergs vēlreiz paskaidroja, ka ar "Multinord" akcijām rīkojies uzņēmēja Vladimira Krastiņa vārdā, jo braucis uz Šveici un varējis aiztaupīt Skrastiņam liekus ceļa izdevumus. Savukārt bankā konts uz Lemberga vārda atvērts tādēļ, ka Šveicē viņš kontu varējis atvērt tikai, uzrādot savu pasi, nevis kādai citai personai. Nekādu atlīdzību par šādu pārstāvniecību Lembergs no Krastiņa saņēmis neesot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!