Foto: LETA
Ventspils mērs Aivars Lembergs un žurnālists Lato Lapsa otrdien izplatījuši dzēlīgus paziņojumus sakarā ar pēdējā laikā internetā publicētajiem Lemberga ģimeni skarošajiem kriminālprocesa materiāliem.

Lembergs paziņojumā „Lapsa, Gulbis un vecie vēži", visticamāk, dod publisku mājienu uz to, ka viņam pašlaik pastāv samiernieciskas attiecības ar „oponentu" grupu, kuru savulaik viņš dēvēja par šakāļiem. Lembergs skaidro: „Pagājušajā nedēļā kāds jurists, kura regulārā iesaiste visnopietnākajos valsts skandālos liek ņemt vērā viņa informētības līmeni, nosūtīja manam advokātam īsziņu ar šādu tekstu: „lūdzu nodod savam klientam, ka ar Lapsas plosīšanos (rokasgramata.com) mūsu klientiem nav nekāda sakara. Šis mēģināja pierunāt mūsējos finansēt, bet viņi strikti atteicās. Šodien noskaidrojām, Lapsa saņēmis to no Gulbja.""

Īsziņā pieminētos uzvārdus Lembergs izmanto, lai veiktu pārspriedumus par iesaistīto personu sakaru ar dzīvnieku valsti un folkloru: „Daudzu tautu teikās, pasakās, fabulās, parunās un citā folkloras materiālā taču tiek izmantoti dzīvnieku tēli: varbūt arī šeit - Gulbis velk, bet Lapsas mantrausība visu noved strupceļā?" retoriski jautā Lemberhs.

„Pilnīgi noteikti varu apgalvot tikai to, ka daudzās interneta vietnes, kuras jau parādījušās un vēl līdz Saeimas vēlēšanām parādīsies it kā manā vārdā veidotas, patiesībā ir viltvāržu garadarbs, turklāt labi apmaksāts. Daru zināmu, ka man nav sava profila nedz saziņas portālā „twitter.com", nedz „facebook.com", nedz arī citviet. Vienīgā mana oficiālā interneta vietne ir „www.aivarslembergs.lv"," norāda Lembergs.

Ventspils mērs arī izsaka aizdomas, ka informācija par viņa ģimenes banku kontiem kriminālprocesa materiālos iekļauta tīšām, lai varētu to izmantot nopludināšanā internetā, jo šiem materiāliem „nav ne mazākā saistība ar man izvirzītajām apsūdzībām". Lembergs arī uzskata, ka „internetā parādījusies vietne, kur tiek publicēti pret mani uzsāktās krimināllietas materiāli" ir smags Kriminālprocesa likuma pārkāpums.

Lembergs atgādina, ka pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām pret viņu bija vērsta organizēta kampaņa „Pilsētai un pasaulei". Pēc Lemberga rīcībā esošās informācijas, „šo kampaņu vadīja Oļega Stepanova preses sekretārs [Aleksandrs] Niklass, darbojās arī tāds kā vārsmotājs, tāds kā miljonu skaitītājs un vēl dažu apmaksātu pakalpojumu sniedzējs Lato Lapsa".

Lembergs secina, ka „kārtējā uzmākšanās internetā ir tie paši „vecie vēži", turklāt tajā pat „kulītē"." Ventspils mērs visiem Lato Lapsas daiļrades cienītājiem novēl pacietību kontu izdruku pētīšanā, bet tiem interneta lietotājiem, kuri nav nolaidušies līdz Lapsas „bikšu priekšas" līmenim, novēl skaidru prātu un možu garu.

Neilgi pēc Lemberga paziņojuma, Lapsa Latvijas medijiem izplatīja savu paziņojumu, kurā norāda: „Iepazīstoties ar Lemberga kunga šīsdienas paziņojumu, tas man rada iespaidu, ka nav bez pamata mājas lapā www.rokasgramata.com izteiktais atzinums - „zagļiem ir sāpīgi trāpīts, zagļi ir sarosījušies, zagļiem nepatīk patiesība, un ar zagļiem šādā veidā tiešām var cīnīties"."

Lapsa pieļauj, ka Lemberga kunga „bērnišķi emocionālajam vēstījumam ir tieša saistība ar minētajā mājas lapā šodien lasāmo paziņojumu „Uzminiet nu, kam būs pienākusi kārta rīt?"."

„No savas puses varu tikai novēlēt Lemberga kungam kā mitoloģisko dzīvnieku mīļotājam tuvību ar meļu Pegazu arī turpmāk, - iekšējā balss man saka, ka tuvākajā laikā tā viņam būs vēl krietni nepieciešamāka nekā pēdējās dienās," savu lakonisko uzrunu noslēdz Lapsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!