Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka pret premjeru Andri Šķēli ir jāierosina krimināllieta, jo ir "skaidri redzams, ka Šķēle ir atmazgājis negodīgā ceļā iegūtu naudu".
Šādu viedokli Lembergs pauda , komentējot Šķēles iesniegto amatpersonas deklarāciju. Tajā redzams, ka pārdodot "Ave Lat Grupu" (ALG), Šķēle saņēmis vekseli par 29 miljoniem ASV dolāru.

Lembergs uzskata, ka "gada laikā cilvēks nevar nopelnīt 29 miljonus dolāru, strādājot pārtikas rūpniecībā".

"Ir īstais brīdis attiecīgajām iestādēm to pārbaudīt - kā gada laikā var nopelnīt 29 miljonus dolāru - vai ar narkotiku tirdzniecību, ieroču tirdzniecību, mazgadīgo izmantošanu vai kā savādāk, katrā gadījumā pārtikas rūpniecībā šādu naudu nopelnīt nevar," sacīja Ventspils mērs.

Lembergs tāpat pauda neizpratni, kur Šķēle ņēmis naudu, lai pirms gada nopirktu "Ave Lat Grupu", jo par to naudu, kuru Šķēle tolaik deklarējis "var nopirkt tikai labu automašīnu".

Turklāt Lembergs uzsvēra, ka "Ave Lat Grupa" tika pārdota ārzonas kompānijai, kas nozīmējot, ka Šķēle to ir pārdevis pats sev. Lembergs arī apgalvoja, ka "nopelnīt divus miljonus dolāru uz vērtspapīriem nevar un tā tāpat ir negodīgas naudas apmazgāšana".

"Šobrīd Šķēli redzam kā īstu pagrīdes blēdi visā savā krāšņumā," norādīja Lembergs.

Jau ziņots, ka Šķēle ir pārdevis ALG ārzonas kompānijai "Bolster Management", pretī saņemot vekseli par 29 miljoniem ASV dolāru. Vairākkārt ir izteiktas aizdomas, ka patiesībā minētā ārzonas firma pieder Šķēlem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!