Limbažu domē piektdien ārkārtas sēdē plānots lemt par pilsētas mēra Ojāra Puriņa atstādināšanu no amata, informēja Limbažu domes sabiedrisko attiecību speciāliste Agrita Vītola.
Limbažu domē opozīcijā esošās savienības "Latvijas Ceļš" (LC) deputāti jau vairākkārt kritizējuši un pauduši sašutumu par Puriņa darbības stilu un metodēm , un martā savu viedokli pauduši paziņojumā masu medijiem.

Deputāte Laila Koluža iepriekš sacīja, ka atmosfēra domē ir ļoti "saspringta un neveselīga", jo sākusies "Puriņa izplānota izrēķināšanās kampaņa pret domes darbiniekiem, kas simpatizē "Latvijas Ceļam"".

Par LC atbalstīšanu no darba jau atlaista domes ilggadējā kancelejas vadītāja un pašvaldības juriste, kuru formālais atlaišanas iemesls bijis domes struktūras reorganizācija. Kopumā esot plānots atlaist piecus darbiniekus. Puriņš domē izveidojušos situāciju nekomentēja.

Limbažu domē no 11 deputātiem četri ir no Tautas partijas (TP), tostarp arī mērs Puriņš, savukārt divi deputāti pārstāv Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) un pieci ir no LC, kas domē darbojas opozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!