Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Portretu zālē pirmdien plkst.14 notiks Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē, kurā tiks izskatīts "Vienotības" deputātu rosināts lēmumprojekts par RD Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aleksejenko atbrīvošanu no ieņemamā amata, informēja partijas RD frakcijā.

Partija norāda, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 18. martā viņam piemēroja piecu minimālo mēnešalgu jeb 1850 eiro sodu par mobilā tālruņa signāla slāpēšanas iekārtas glabāšanu.

Aleksejenko ir notiesāts pēc Krimināllikuma 237.1 panta otrās daļas "par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem vai to traucēšanai speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu un to komponentu vai programmatūras aprites aizlieguma pārkāpšanu". "Vienotības" deputāti uzskata, ka Aleksejenko ir jāatbrīvo no amata, balstoties uz Darba likuma 101.pantu, jo viņš ir rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu.

"Krimināli sodīta persona ir zaudējusi darba devēja un rīdzinieku uzticību un nevar turpināt pildīt tik atbildīgu amatu," uzskata Vienotības deputātu frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

"Vienotība" atgādina, ka 2013. gada 1. jūlijā Aļeksejenko tika atstādināts no RD Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu pildīšanas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemēroja viņam aizdomās turētā statusu saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu.

Tolaik izskanēja, ka Aļeksejenko turēts aizdomās par to, ka, iespējams, pieprasījis kukuli 100 tūkstošu eiro apmērā par RD piederoša īpašuma izīrēšanu. Aļeksejenko tika atjaunots Mājokļu un vides departamenta direktora amatā aizvadītā gada nogalē, pret to iebilda "Vienotības" deputāti. "Vienotības" deputātu rīcībā nav informācija, ka krimināllieta pret Aleksejenko ir izbeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!