Foto: F64
Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas 11. janvāra sēdes darba kārtība liecina, ka deputātiem būs jālemj par to, vai likvidēt Rīgas pilsētas būvvaldi un Rīgas pilsētas arhitektu biroju, tā funkcijas nododot Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam.

Šāds lēmumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu efektīvu Rīgas pilsētas pašvaldības funkciju un uzdevumu izpildi.

Izskatīšanai iesniegtajā dokumentā noteikts, ka "Rīgas pilsētas arhitektu biroju" un Rīgas pilsētas būvvaldi paredzēts likvidēt un ar 1. septembri abu biroju funkcijas nodot Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam.

Abu organizāciju likvidācija pabeidzama līdz 31. augustam.

Lai likvidāciju varētu veikt, tiek plānots izveidot īpašu komisiju, kurā darbotos Pilsētas attīstības departamenta direktors kā komisijas priekšsēdētājs un četri komisijas locekļi – Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs, domes Finanšu departamenta direktors, domes juridiskās pārvaldes direktors un Rīgas pilsētas arhitekts.

Komisijai būs jāveic darbinieku izvērtējums, apzinot, kuriem darbiniekiem nodrošināt tiesības turpināt darbu citās domes institūcijās, bet ar kuriem izbeigt darba tiesiskās attiecības.

Tāpat jāveic arī biroja telpu lietderības izvērtējums vai jaunu telpu atrašana un pielāgošana Pilsētas attīstības departamenta turpmākajai darbībai.

Varbūtība, ka varētu likvidēt Rīgas pilsētas arhitektu biroju, bija izteikta jau Rīgas pagaidu administrācijas darbības laikā.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa vadītājs Uģis Vidauskis apstiprināja, ka ar pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja rīkojumu ir izveidota darba grupa, kuru vada Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale.

Darba grupā tiks izvērtēti iespējamie priekšlikumi un risinājumi Rīgas pilsētas būvvaldes, Pilsētas attīstības departamenta un pašvaldības aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" darbības uzlabošanai.

Komitejas deputātiem par šo jautājumu jāspriež pirmdien, 11. janvārī, liecina sēdes darba kārtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!