Saeima trešdien, turpinot spriest par pagājušajā nedēļā neizskatīto Svētku un atceres dienu likumu, bez ilgām debatēm otrajā lasījumā noraidīja šo likumprojektu, kurā iepriekš deputāti iekļāva 8.martu kā atzīmējamo dienu un Lielo Māras dienu kā brīvdienu. Šo likumprojektu turpinās izskatīt jau nākamā Saeima.
Par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā kopumā balsoja 43 deputāti, pret - 25 deputāti, bet 26 parlamentārieši atturējās. Pēc likumprojekta noraidīšanas Saeima nolēma, ka to turpinās izskatīt jau nākamā sasaukuma parlaments, jo deputāti trešdien noteica priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam - 7.oktobri.

"Jaunā Laika" frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis aicināja noraidīt likumu otrajā lasījumā, un "ar vēsu prātu atstāt šo likumu nākamajai Saeimai".

Turpināt balsot par pagājušajā nedēļā neizskatītajiem priekšlikumiem, Saeima noraidīja piedāvājumus noteikt par atzīmējamām dienām jūlija otro sestdienu – Jūras svētku dienu, 15.maiju – Ģimenes dienu, septembra otro svētdienu – Tēva dienu un oktobra pirmo svētdienu – Skolotāju dienu.

Tāpat pēc neilgām debatēm Saeima noraidīja neatkarīgā deputāta Aleksandra Kiršteina priekšlikumu noteikt 22.augustu par Abrenes dienu.

Tāpat tika noraidīts kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" ierosinājums ļaut darbiniekam pēc viņa izvēles ņemt divas brīvdienas gada laikā atceres vai atzīmējamās dienās vai reliģisko un ģimenes svētku dienās.

Pagājušajā ceturtdienā deputāti negaidīti atbalstīja Latvijas pirmās partijas (LPP) ierosinājumu noteikt Lielo Māras dienu, 15.augustu par brīvdienu. Tāpat tika atbalstīts priekšlikums noteikt 8.martu par atzīmējamo dienu.

Saeimas deputāti arī atbalstīja priekšlikumu - ja svētku diena (izņemot Pirmās Lieldienas un Vasarsvētkus) iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darbdienu nosaka par brīvdienu. Ja svētku dienas iekrīt sestdienā un svētdienā, nākamās divas darbdienas nosaka par brīvdienām. Pret šādu variantu iebilda darba devēji .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!