Pēc neuzmanīgas sašaušanās, kas tika izdarīta alkohola reibumā, Rīgas domes sociāldemokrātu frakcijas deputāts Leonīds Lasmanis nolicis savas pilnvaras Latvijas Sociāldemokrātiskajā strādnieku partijā (LSDSP) un atteicies no domes deputāta mandāta.
To BNS sestdiena apstiprināja sociāldemokrātu Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Lasmanis partijā nolicis savas ģenerālsekretāra pilnvaras, kā arī atteicies no turpmākas darbības LSDSP valdē - šādu iesniegumu Lasmanis nodevis partijas priekšsēdētājam Jurim Bojāram. Tajā Lasmanis paziņo, ka šādu soli sper "apstākļu spiests". Baldzēns BNS atzina, ka sīkāk Lasmanis nav vēlējies paskaidrot, kas bijuši šie apstākļi.

Iesniegumā Rīgas domes priekšsēdētājam Lasmanis lūdzis viņu arī atbrīvot no Administratīvās komisijas priekšsēdētāja amata.

BNS jau ziņoja, ka Lasmanis sašauts tika atrasts naktī uz piektdienu viesnīcā "Saulīte".

Policija atzinusi, ka deputāts sašāvies, alkohola reibumā neuzmanīgi apejoties ar ieroci.

Lasmanim no šāviena galvā palikusi apmēram 15 centimetrus liela brūce. Taču viņa veselības stāvoklis šobrīd ir apmierinošs un deputātis ir pie samaņas, BNS sestdien apstiprināja Rīgas 1.slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā.

Lasmanim pašlaik ir liegts staigāt, tāpāt pie viņa netiek pielaisti apmeklētāji. Ārsti atsakās prognozēt, kad Lasmanis slimnīcu varētu pamest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!