No nākamā gada budžeta Lestenes Brāļu kapu memoriālam plānots piešķirt vēl 30 tūkstošus latu, kurus varētu izmantot arī zemesceļa asfaltēšanai no Liepājas šosejas līdz memoriālam. "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas deputāts Juris Dobelis pauda, ka nākamā gada budžetā iecerēts piešķirt šādu summu Brāļu kapiem, kas to varētu izmantot arī ceļa izbūvei.
Brāļu kapi Lestenē atrodas apmēram desmit kilometrus no Rīgas - Liepājas šosejas, uz tiem ved diezgan bedrains zemesceļš, tādējādi apgrūtinot piebraukšanu memoriālam.

Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētājs Nikolajs Romanovskis sacīja, ka TB/LNNK gatavojas aizstāvēt finansējuma piešķiršanu, ko varētu izmantot šī ceļa posma asfaltēšanai.

Dobelis arī pauda, ka šāds darbs būtu svētīgs, jo Brāļu kapi Lestenē ir otrā lielākā šāda piemiņas vieta Latvijā pēc Brāļu kapiem Rīgā. Tāpat paredzēts domāt par īpaša tālruņa ierīkošanu, pa kuru piezvanot varētu ziedot memoriālam.

Jau ziņots, ka līdz šim no valsts budžeta Lestenes memoriālam piešķirti 45 tūkstoši latu, bet lielākā daļa finansējuma saņemta no ārvalstu latviešu ziedojumiem.

Krievijas Ārlietu ministrija izteikusi pārmetumus Latvijai par to, ka valsts piedalījusies pieminekļa finansēšanā.

Pirms nedēļas Lestenē tika atklāts piemineklis kritušajiem leģionāriem. Pašlaik kapos pārbedīti apmēram 570 bijušie legionāri, bet kopumā kapos paredzēts apglabāt apmēram 2000 karavīru mirstīgās atliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!