Foto: DELFI

Nedēļas nogalēs Valmieras "Depo" dun igauņu čalas. Viņi no Valgas turp dodas iepirkt būvniecības preces. Valgā ir "K-rauta", taču tur iepirkties ir dārgāk, stāsta Sandra (attēlā pa kreisi). Vēl portāla "Delfi" satiktie igauņi, kuri dzīvo Latvijas–Igaunijas pierobežā, atzīst, ka nezina, kas Latvijā labāks. Kas lētāks – to gan zina. Alkohols. "Palsam, viski, brandi, olu, vein*," konkretizē kāds "Delfi" uzrunātais igaunis, kas šos dzērienus iegādājas, kad ir atlaides. Kopumā gan igauņu sejās, kad viņi izdzird jautājumu "Kādās jomās Latvija ir pārāka par Igauniju?", parādās mulsums. Drošāk uz šo jautājumu atbild Igaunijā dzīvojošie latvieši.

Joko par sešiem kāju pirkstiem


Latvijas un Igaunijas pierobežā ir tā dēvētās dvīņu pilsētas Valka un Valga. Pēc skata tās nodala vien ceļazīmes, jo uzskatāmu citu signālu par to, kurā brīdī sākas Igaunija un kurā – Latvija, nav. Darba dienas priekšpusdienā apkārt skan valodu mikslis – latviešu, igauņu, arī krievu – tajā sarunājas vecāka gadagājuma ļaudis, jaunāki cilvēki vienpatībā šķērso ielas ar austiņām ausīs.

Valgā dzīvojošie igauņi par latviešiem daudz nerunā un nedomā. Piemēram, Sandra, kura dzīvo Valkā un ikdienā 20 minūtes dodas ar kājām uz darbu Valgā, viesnīcā "Metsis", stāsta, ka "mēs jau praktiski visi esam vienādi (..), mēs jau galu galā tepat dzīvojam, mums robeža ir piecu soļu attālumā". Satiktais Andre (titulbildē) savukārt atzīst, ka visbiežāk, runājot par latviešiem, viens no tematiem ir alkohols

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!