Marta vidū atlūgumu iesniegušais Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) priekšnieka vietnieks Vsevolods Levins no amata aizgājis tādēļ, ka viņam radušās domstarpības ar biroja priekšnieku Leonīdu Bogdanovu, pirmdien ziņo laikraksts "Diena".
Levins laikrakstam stāstījis, ka nesaskaņu iemesls esot bijis saistīts ar viņa vēlmi pārbaudīt informāciju par divu biroja darbinieku iespējamo korumpētību, bet priekšnieks šo ieceri neesot atbalstījis. Pats Bogdanovs bijušā vietnieka izteikumus gan noliedzot. No komentāriem atsakoties ar kriminālpolicijas vadība.

Tāpat laikrakstam Levins pastāstījis, ka pirms ilgāka laika saņēmis informāciju par to, ka divi augsta ranga ONKAB darbinieku varētu būt korumpēti. Šādas ziņas līdz viņam nonākušas vairākkārt, tomēr bijušās visai nekonkrētas. Pērnā gada beigās vai šī gada sākmā Levins saņēmis nedaudz precīzāku informāciju.

Levins "Dienai" uzsvēris, ka, pārbaudot šīs ziņas, vēl nav bijis iespējams neko pierādīt vai izdarīt secinājumus, taču ziņas noteikti bijušas jāpārbauda, lai saprastu, vai tās ir baumas vai provokāciju pret abiem policistiem. Levins vērsies pie priekšniecības un lūdzis materiālus parādīt policijas vadībai, lai tā izvērtētu, kā informāciju pārbaudīt. Bogdanovs atbildējis, ka to nedarīšot, un ja Levins gribot, lai pats arī ejot. Ta Levis devies pie Pumpura, kurš materišlus paņēmis un solījis izskatīt. Kas ar šo informāciju noticis pēc tam, Levins nezinot.

Pēc tikšanās ar Pumpuru Levinam šķitis, ka ONKAB šefs darot visu, lai Levinam nāktos no biroja aiziet. Uzdevumus Levina padotajiem viņš uzdevis "pa tiešo", nevis kā agrāk, vietniekam, kurš lēmis, kādus darbus, kam uzticēt. Turklāt pēdējā laikā pašam Levinam nekādi materiāli vairs neesot nosūtīti, tadēļ viņam radies iespaids, ka tādējādi tiek darīt viss, lai viņš nesaņemtu biroja rīcībā esošo informāciju. Tā kā Levins nav varējis pilvētīgi strādāt un attiecības kļuvušas saspīlētas, viņš nolēmis no amata aizieti.

Jāatgādina, ka Levins un otrs Bogdanova vietnieks - Raivis Terins no amata aizgāja marta vidū. Toreiz par patiesajiem aiziešanas iemesliem klusēja gan policijas vadība, gan paši atlūgumu iesniedzēji. Levins vienīgi īsi pamatoja, ka lūdzis viņu atvaļināt saistībā ar izdienas laiku un grasās doties pensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!