Foto: Pixabay

Valsts prezidents Egils Levits sociālajā medijā "Twitter" izplatījis paziņojumu, kurā aicinājis aizliegt Krievijas propagandas kanālu retranslāciju Latvijā.

Savā ierakstā Levits uzsvēris, ka Latvijas informācijas telpā nav pieļaujama naida kurināšana pret Ukrainu un dezinformācija.

Līdzīgu aicinājumu otrdien izplatīja arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš uzsvēra, ka, ņemot vērā etniskā naida veicināšanu un nozieguma pret mieru un kara attaisnošanu, kas katru dienu redzama Krievijas propagandas kanālos, atbildīgajām iestādēm būtu pamats izvērtēt to darbību Latvijā un pārtraukt to retranslāciju.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš jau paziņojis, ka NEPLP ir aktīvā darba procesā, lai aizsargātu Latvijas informatīvo telpu un stingri reaģētu uz notiekošo ar Krieviju saistītos televīzijas kanālos.

"Latvija savu informatīvo telpu aizsargā un NEPLP strādā, lai drošības apdraudējumi ko rada šīs programmas, tiktu pārtraukti pēc iespējas ātrāk uz maksimāli ilgu laiku," raksta Āboliņš.

Jau vēstīts, ka spriedze pie Ukrainas robežām turpinās jau vairākus mēnešus, Krievijai turpinot pulcināt spēkus pie kaimiņvalsts robežām, tostarp Baltkrievijā.

Krievija jau 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un Krievijas atbalstītas bruņotas bandas pārņēmušas atsevišķas teritorijas Ukrainas austrumos, tāpēc faktiski karš Ukrainā notiek jau astoto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!