Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits sestdien, 15. februārī, Ziemeļmaķedonijas prezidentam izteicis aicinājumu pēc iestāšanās NATO procesa noslēgšanas Ziemeļmaķedonijai pievienoties Latvijā bāzētajai starptautiskajai spēku divīzijai "Ziemeļi".

Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka Levits Minhenes drošības konferences laikā ticies ar Ziemeļmaķedonijas prezidentu Stevo Pendarovski un sveicis Ziemeļmaķedoniju ar panākto progresu, esot gatavai noslēgt valsts iestāšanos NATO.

Pendarovskis atzinis, ka tika ņemta vērā arī Baltijas valstu pieredze NATO integrācijā. Levits aicināja Ziemeļmaķedoniju pēc iestāšanās procesa noslēgšanas pievienoties Latvijā bāzētajai starptautiskajai NATO spēku divīzijai "Ziemeļi".

Sarunā abas puses apspriedušas arī stratēģiskās komunikācijas un medijpratības aktuālos tematus.

Pārrunājot Ziemeļmaķedonijas attīstību un reformas, Valsts prezidents uzsvēris, ka Latvija vienmēr ir atbalstījusi Rietumbalkānu integrāciju Eiropas Savienībā.

Valsts prezidenta kancelejā arī norādīja, ka Pendarovskis ar interesi uzklausījis Latvijas pieredzi remigrācijas procesos, kas ir aktuāls temats arī Ziemeļmaķedonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!