Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Otrdien, 21. februārī, Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā akreditēja Amerikas Savienoto Valstu vēstnieku Latvijā Kristoferu Todu Robinsonu, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Jau ziņots, ka ASV Senāts apstiprinājis karjeras diplomātu Kristoferu Robinsonu par jauno ASV vēstnieku Latvijā.

Pērn jūnijā ASV prezidents Džo Baidens nākamā ASV vēstnieka Latvijā amatam izvirzīja Robinsonu, kurš ir Augstākā ranga ārlietu dienesta loceklis sūtņa-padomnieka rangā un ieņēma ASV valsts sekretāra palīga vietnieka amatu Eiropas un Eirāzijas lietu birojā.

Iepriekš Robinsons ieņēmis sūtņa padomnieka amatu politiskajos jautājumos ASV vēstniecībā Maskavā. Pirms tam strādājis Valsts departamentā kā Krievijas jautājumu nodaļas direktora vietnieks, ASV misijā Eiropas Drošības un sadarbības padomē Vīnē par politisko padomnieku un par politisko padomnieku Managvā.

Viņš pildījis uzdevumus arī Irākā, Baltkrievijā, Kanādā un Krievijā, kā arī strādājis Rietumu puslodes lietu birojā un Eiropas lietu birojā.

Robinsons ieguvis maģistra grādu stratēģiskajās zinātnēs Nacionālās Aizsardzības universitātes Nacionālajā kara koledžā, bet bakalaura grāds starptautiskajās attiecībās iegūts Džordža Vašingtona Universitātē.

Viņš saņēmis vairākas Valsts departamenta atzinības balvas, tajā skaitā medaļu par izciliem nopelniem. Robonsons pārvalda krievu un spāņu valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!