Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Sestdien, 15. februārī, Valsts prezidents Egils Levits Minhenes drošības konferences laikā ar trīs tehnoloģiju milžu pārstāvjiem pārrunājis digitālo tehnoloģiju ietekmi uz sabiedrību un starptautiska regulējuma nepieciešamību.

Valsts prezidenta kancelejā portālu "Delfi" informēja, ka Levits ticies ar "Facebook" viceprezidentu starptautisko attiecību un informācijas jautājumos Niku Klegu, "Google" Eiropas valstu pārvaldes informācijas un politikas nodaļas vadītāju Aneti Kroiberi-Rīlu un "Microsoft" prezidentu un Juridiskās nodaļas vadītāju Bredu Smitu.

Valsts prezidents ar uzņēmumu vadības pārstāvjiem pārrunājis digitālo tehnoloģiju ietekmi uz sabiedrību un uzsvēris nepieciešamību sākt diskusijas par regulējumiem, kas nodrošinātu šo tehnoloģiju pozitīvo pienesumu, bet vienlaikus novērstu negatīvās sekas uz demokrātiju un cilvēka brīvību.

Tāpat Valsts prezidents uzvēris Latvijas ievērojamo pieredzi un gatavību aktīvi piedalīties šajā diskusijā un ar gandarījumu atzīmēja, ka arī globālie interneta koncerni atzīst šādu regulējumu nepieciešamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!