Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Valsts prezidents Egils Levits piektdien Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Iekšlietu ministrijas vienību un ārvalstu vienību militārajā parādē 11. novembra krastmalā norādīja, ka armijas un tautas vienotībai ir izšķiroša nozīme, jo par Latviju mēs stāvam visi kopā.

"Kopā ar mums par Latviju stāv mūsu rietumu sabiedrotie. Kā toreiz – Neatkarības karā. Esam pateicīgi par drošā pleca sajūtu. Zinām, ka varam paļauties uz jums. Augsti novērtējam jūsu solidaritāti un iesaisti mūsu valsts aizsardzībā. Mēs kopā ar sabiedrotajiem sargājam Eiropas Savienības austrumu robežu, kas ir arī mūsu valsts robeža. Tā ir arī brīvības, nāciju pašnoteikšanās, tiesiskuma un demokrātijas robeža. Tās drošība ir svarīga visai Rietumu pasaulei," sacīja Levits.

Jau vēstīts, ka piektdien, 18. novembrī, Rīgā, 11. novembra krastmalā Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltītā militārā parādē un gājienā devās Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienības, kā arī Ukrainas karoga grupa.

Parādi, kurā paredzējuši piedalīties aptuveni 1500 karavīru, zemessargu, policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju glābēju un jaunsargu, komandēja Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris pulkvedis Reinis Baško, bet to pieņēma Valsts prezidents Egils Levits, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Militārās parādes ierindas priekšgalā soļoja Nodrošinājuma pavēlniecības karavīri, kuriem šogad uzticēts nest Latvijas armijas karogu. Aiz Latvijas armijas karoga grupas karogu nesa gan NATO spēku integrācijas vienības, gan trīs Baltijas valstu kopējās militārās izglītības iestādes – Baltijas Aizsardzības koledžas – karoga grupa un Daudznacionālās divīzijas štāba "Ziemeļi" karoga grupa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!