Foto: LETA
Valsts prezidentam Egila Levitam būs pieci štata, divi nepilnas slodzes un trīs ārštata padomnieki, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Darbu prezidenta padomnieka nacionālās drošības jautājumos statusā turpinās bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš. Vēstniece Solveiga Silkalna būs Levita padomniece ārlietās.

Savukārt līdzšinējais Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību padomnieks un Latvijas Universitātes docents Jānis Pleps turpinās darbu kā prezidenta padomnieks tiesību politikas jautājumos.

Līdzšinējā Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos, Latvijas pārstāve Eiropas Savienības Tiesā un Latvijas Universitātes asociētā profesore Irēna Kucina būs prezidenta Levita padomniece tiesiskuma un Eiropas Savienības (ES) tiesību politikas jautājumos.

Savukārt Valsts prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos vēl tikai pievienosies komandai.

Prezidenta padomniece saziņai ar sabiedrību ir bijusī Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga. Levita padomniece uz nepilnu slodzi modernas valsts un ilgtspējības jautājumos būs Eiropas Latviešu apvienības vadītāja Elīna Pinto, savukārt padomniece informatīvās telpas politikas jautājumos uz nepilnu slodzi būs ārlietu un drošības politikas eksperte Ieva Ilvesa.

Valsts prezidenta ārštata padomnieks viedo tehnoloģiju jautājumos būs bijušais Latvijas vēstnieks Francijā Rolands Lappuķe. Savukārt Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes priekšsēdētāja un Latvijas Universitātes Biznesa un vadībzinātnes fakultātes doktorante Ieva Siliņa būs ārštata padomniece zinātnes un izglītības politikas jautājumos. Jurģis Klotiņš būs ārštata padomnieks vēsturiskās atmiņas un piederības jautājumos.

Vēstīts, ka Valsts prezidenta kanceleju no 5. augusta vadīs Andris Teikmanis, kurš līdz šim ir Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ASV.

Savukārt kancelejas vadītāja vietniece un arī vadītāja pienākumu izpildītāja būs Laila Jurcēna, kas ir bijusi Satversmes tiesas priekšsēdētāja padomniece un eksperte Vācijas Starptautiskās sadarbības aģentūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!