Foto: DELFI

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Finanšu nozares asociācijas pārstāvjiem, atzinīgi novērtējot paveikto, risot problēmas, kas apēnoja finanšu sektoru.

Tikšanās laikā puses runāja par ēnu ekonomikas apkarošanu un mājokļu kreditēšanu, kā arī banku mobilitāti, nodrošinot pakalpojumus klientiem reģionos, informēja Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Justīne Deičmane.

Tikšanās laikā tika pārrunātas finanšu nozares aktualitātes, kā arī vērtēts nozares paveiktais atbilstoši "Moneyval" rekomendācijām. Deičmane teica, ka asociācijas pārstāvji uzsvēruši, ka ir veikts milzīgs mājas darbs un uzlabojumi, tādēļ ir svarīgi, lai paveiktās reformas plašāk kļūst zināmas arī starptautiski, stiprinot uzticību Latvijas finanšu sektoram kopumā.

Pēc Deičmanes stāstītā, asociācija uzsvēra, ka ir izveidojusi labu sadarbību ar Finanšu izlūkošanas dienestu.

Runājot par sadarbību ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, asociācija atzīmēja, ka sagaida no nākamās komisijas vadības atvērtu un jēgpilnu dialogu, piebilda Deičmane.

Sarunā piedalījās "SEB" prezidente Ieva Tetere, "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, "UniCredit Līzings" valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Belezjaks, "Citadele" valdes loceklis Uldis Upenieks, "BlueOrange" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs, "Luminor" vadītāja Kerli Gabriloviča, valsts attīstības finanšu institūcijas "Altum" valdes locekle Inese Zīle, Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!