Foto: Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas reģistrācija valstī atbilstu remigrācijas politikas nostādnēm, pirmdien tikšanās laikā ar Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas arhibīskapu Laumu Zušēvicu sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits pirmdien Rīgas pilī tikās ar Zušēvicu, lai pārrunātu aktualitātes pasaules latviešu evaņģēliski luteriskajās draudzēs.

Zušēvica informēja Levitu, ka ir tikusies ar tieslietu ministru Jāni Bordānu (JKP) un ministrs ir apstiprinājis, ka veidos darba grupu, lai izskatītu jautājumu par evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas reģistrāciju valstī.

Prezidents izteicās, ka evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas reģistrācija, pēc viņa domām, atbilstu remigrācijas politikas nostādnēm, jo tā ir diasporas dzīves pilnvērtīga daļa un arī veicina saikni ar Latviju.

Zušēvica piekrita Levita jau agrāk paustajai domai, ka Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīca un evaņģēliski luteriskās baznīca ārpus Latvijas ir "viena stumbra divi zari", kam ir kopīgas saknes un savs teoloģisks skatījums uz atsevišķiem jautājumiem.

Tikšanās laikā tika pārrunāts arī pasaules latviešu evaņģēliski luterisko draudžu un Latvijā darbojošos draudžu atbalsts dažādiem labdarības projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!