Foto: DELFI

Iedzīvotāji, kuri dziļi ieslīguši Kremļa radītajā propagandā, ir kā sektanti - viņi nevēlas ieklausīties citos uzskatos un argumentos, tāpēc šo cilvēku pārliecību ir ļoti grūti izmainīt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš norādīja, ka Latvijā vairums Kremļa propagandas pārņemto ir krievvalodīgie. Ir jādara viss, lai šī Krievijas valdības kultivētā ideoloģija netiktu izplatīta mūsu sabiedrībā, tajā skaitā masu medijos un sociālajos tīklos, uzskata prezidents.

Vienlaikus viņš vērsa uzmanību, ka daudz ir tādu cilvēku, kuri cenšas noorientēties informatīvajā telpā un saprast, kam ticēt – viņi vēl nav līdz galam nosliekušies par labu Kremļa propagandai, bet pagaidām ir pārdomu procesā. Šie iedzīvotāji esot pieejami uzrunāšanai, argumentiem un faktiem.

Ņemot vērā, ka cilvēki ir tendēti visvairāk ieklausīties savos tuviniekos, draugos un paziņās, katram sabiedrības loceklim pašam ir jādara viss iespējamais, lai šos informatīvajā telpā apmaldījušos vestu pie prāta un neļautu viņiem aiziet pa Kremļa ideoloģijas taku, aicināja valsts pirmā persona.

Kā ziņots, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles Ukrainā 24. februārī iebruka Krievijas karaspēks, kas tagad apšauda ne tikai militāros objektus, bet arī civilo infrastruktūru un iedzīvotājus. Ukrainas karavīri un iedzīvotāji iebrucējiem sparīgi pretojas.

Tikmēr Krievijas varasiestādes medijos turpina izplatīt nepatiesu un sagrozītu informāciju, cenšoties attaisnot tās iebrukumu Ukrainā. Lai slēptu no sabiedrības patiesību, Krievijā par viltus ziņām pasludināta jebkura informācija, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Putina uzspiesto eifēmismu – "specoperācija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!