Foto: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

Ceturtdien, 1. augustā, Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pils Ģērboņu zālē tikās ar Latvijas konfesiju pārstāvjiem, uzsverot baznīcu ieguldījumu Latvijas sabiedrības formēšanās procesā, portālu “Delfi” informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā prezidents akcentēja baznīcu līdzdalību solidaritātes veicināšanā un sociāli atstumto aprūpē, kā arī līdzšinējo valsts un baznīcu sadarbību vērtēja kā ļoti labu. Tikpat sekmīgi tā būtu jāturpina nākotnē, sacīja prezidents: “Latvija var lepoties ar auglīgu starpkonfesionālo dialogu. Latvijas valsts augstu vērtē ekumenisko tradīciju un baznīcu ciešo iesaisti sabiedrībai būtisku jautājumu risināšanā”.

Tikties ar Valsts prezidentu bija ieradies Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapu Jāni Vanagu, Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapijas arhibīskapu-metropolītu Zbigņevu Stankeviču, Latvijas Pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolītu Aleksandru un Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskapu Kasparu Šternu.

Levits ar bīskapiem tikšanās laikā pārrunāja baznīcām aktuālos jautājumus, kas saistīti ar sakrālā mantojuma saglabāšanu, aktuāliem likumdošanas procesiem, kas risina valsts un baznīcu dialogu, kā arī turpmākas sadarbības iespējas ar baznīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!