Foto: Valsts kanceleja
Latvijā politiskajās partijās ir jūtama "neleģitīma ietekme", intervijā LTV sacīja Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesnesis Egils Levits.

"Partijas vairāk reducētas par tādu varas saglabāšanas instrumentu, tā nevajadzētu būt, tām vajadzētu ražot saturu. Taktika faktiski noēd visu deputātu enerģiju un saturam faktiski neatliek laika," sacīja Levits, piebilstot, ka Latvijā partijās jūtama "neleģitīma ietekme."

Atbildot uz jautājumu, kas ir šī neleģitīmā ietekme, Levits skaidroja, ka tā esot naudas ietekme. Viņš arī atbalstīja ideju, ka vajadzētu palielināt publisko finansējumu

"Partijas staigā apkārt ar cepuri pie bagātiem naudas maisiem, bet viņi, protams, nav altruisti, viņi grib kaut ko pretī," sacīja Levits.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātu vairākums 3.jūnijā par Latvijas Valsts prezidentu ievēlēja līdzšinējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. 

Par Vējoni balsoja 55 deputāti, bet pret bija 42. Visās balsojuma kārtās Vējonis saņēma lielāko balsu skaitu, apsteidzot Nacionālās apvienības izvirzīto Egilu Levitu, "Saskaņas" virzīto Sergeju Dolgopolovu un Latvijas Reģionu apvienības izvirzīto kandidātu Mārtiņu Bondaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!