Foto: LETA

Parlamentārā diplomātija varētu būt perspektīvs sadarbības formāts starp Indiju un Latviju, otrdien žurnālistiem uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Šādu sadarbības formātu varētu stiprināt, ja Indijas parlamentā izveidotu sadarbības grupu ar Baltijas valstīm. Valsts pirmā amatpersona pauda gandarījumu, ka delegācijā kopā ar Indijas viceprezidentu Latvijā ir ieradušies arī Indijas parlamentārieši.

Latvijas un Indijas attiecības vienmēr ir bijušas sirsnīgas, draudzīgas un balstītas uz demokrātiskām vērtībām, preses konferencē pauda Indijas viceprezidents Venkaia Naidu.

"Mana vizīte paver iespēju stiprināt ciešās attiecības ne tikai demokrātijas jomā. Indija uzskata Latviju par valsti, kas strauji attīstās. Mēs ar prezidentu vienojāmies, ka nepieciešams vēl vairāk stiprināt abu valstu savstarpējās attiecības un ekonomisko partnerību," pastāstīja Naidu.

Kā ziņots, vakar Baltijas valstu apmeklējuma laikā, Latvijā ieradās Indijas viceprezidents.

Indijas viceprezidenta vizīte Latvijā liecina par veiksmīgajām starpvalstu attiecībām ekonomikas un kultūras jomās, kā arī par sadarbību izglītības un Indijas kopienas jautājumos, tā uzsvēra Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!