Foto: LETA

Valsts prezidents Egils Levits šodien uz atvadu tikšanos Rīgas pilī aicināja ASV vēstnieku Latvijā Džonu Lesliju Kārvailu, kuras laikā vēstniekam pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Apbalvojums piešķirts par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un ASV attiecību stiprināšanā, ieceļot Kārvailu par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

Pasniedzot augsto apbalvojumu, Valsts prezidents norādīja, ka pagājušajā gadā tika atzīmēta Latvijas un ASV diplomātisko attiecību simtgade.

"Šo 100 gadu laikā mēs allaž esam varējuši paļauties uz savu draugu un sabiedroto. Jo īpaši tagad, kad ASV ir pastiprinājusi savu militāro klātbūtni NATO Austrumu flangā, kas ir ļoti būtiski reģiona drošībai. Latvijas un ASV transatlantiskās saites ir ciešas, taču Jūsu personiskais ieguldījums Latvijas un ASV attiecību stiprināšanā, politiskā dialoga veicināšanā un uzturēšanā ir ļoti nozīmīgs," pauda prezidents.

Kārvails darbu ASV vēstnieka Latvijā amatā sāka 2019.gadā. Viņu vēstnieka darbam nominēja toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!