Foto: F64

Valsts prezidents Egils Levits no 22. maija līdz 25. maijam piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā Davosā, kur ar viedokļu līderiem pārrunās Eiropas un pasaules drošībai, ekonomikai un nākotnei nozīmīgus jautājumus, portālu "Delfi" informēja prezidenta kancelejā.

Valsts prezidentu darba vizītē pavadīs dzīvesbiedre Andra Levite, kura piedalīsies diskusijās par sociālajiem, veselības un garīgās labsajūtas, vides ilgtspējas un zaļā dzīvesveida jautājumiem.

Pasaules ekonomikas foruma laikā Levits ir lūgts uzstāties diskusijās par demokrātijas nākotni, Trīs jūru iniciatīvas dalībvalstu prezidentu paneļdiskusijā par nepieciešamību attīstīt mūsdienīgu infrastruktūru Centrāleiropā un Austrumeiropā, kā arī vairākās diskusijās par drošības situāciju Ukrainā, Eiropā un pasaulē.

Tāpat Valsts prezidents piedalīsies diskusijās par enerģētikas un ģeopolitiskajiem izaicinājumiem, digitālā laikmeta ietekmi uz demokrātiju, ekonomiskajiem, klimata u.c. jautājumiem.

Levits arī piedalīsies vairākās pasaules ekonomikas viedokļu līderu apaļā galda diskusijās, kur runās par Eiropas Savienības nākotnes un ilgtspējas jautājumiem.

Darba vizītes laikā Davosā Valsts prezidentam plānotas divpusējas tikšanās ar vairāku valstu līderiem, tai skaitā ar Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un valdes priekšsēdētāju Klausu Švābu un Meta prezidentu starptautiskās vadības jautājumos Niku Klegu.

Šī gada foruma centrālais temats ir "Vēsture pagrieziena punktā: valdību politika un biznesa stratēģijas", liecina informācija foruma mājaslapā. Paredzams, ka forumā piedalīsies uzņēmēji, valstu vadītāji un sabiedrības pārstāvji.

Foruma rīkotāju publiskotā informācija liecina, ka pasākumā piedalīsies Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un eirokomisārs Valdis Dombrovskis, Vācijas kanclers Olafs Šolcs, plaša Ukrainas valdības un parlamenta delegācija, Igaunija un Lietuvas prezidenti u.c.

Latvijas augstākās amatpersonas Davosas forumā nav piedalījušās katru gadu. Savulaik forumā piedalījies bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, savukārt 2015. gadā uzaicinājumu piedalīties forumā nesaņēma Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš atzina, ka "atpūtas pasākumos piedalos tomēr šaurā lokā, dodu priekšroku savai ģimenei un savam makam".

2017. gadā uzaicinājumu piedalīties Davosas forumā nesaņēma toreizējais prezidents Raimonds Vējonis. Tajā pašā gadā uz forumu nedevās arī tā laika Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Dombrovskis 2013. gadā piedalījās forumā kā Latvijas valdības vadītājs, bet 2015. gadā forumā piedalījās toreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!